-
Forside

logo logo logo

 

 

 

JASON BOURNE

★★★★★★

Der er næppe tilfældigt, at JASON BOURNE deler initialer med en vis James Bond, hans eneste overmand blandt de klassiske action-helte. JASON BOURNE fremstår knap så elegant og med mere hårdtslående argumenter, men til gengæld synes der at være flere psykologiske facetter i James Bond-filmene. Ikke mindst den seneste kapitel om JASON BOURNE føles som een lang jagtsekvens, som instruktøren Paul Greengrass dog formår at give et ganske medrivende tempo, så den kun i korte passager virker monoton.

Ny på holdet er Oscar-vinderen Alicia Vikander ("Den danske pige"), som tilfører filmen en forfriskende moderne kvindelig stil, der står i god kontrast til aldrende Tommy Lee Jones' maskuline udstråling. Matt Damon kan stadig illuderer action-mand og Riz Ahmed (der var så glimrende i "Nightcrawler") er overbevisende som magtfuld computernørd. Vincent Cassel forekommer direkte psykopatisk i endnu en skurkerolle, mens Julia Stiles må nøjes med at ligne en cool tøs, for hun kan stadig ikke sige replikker.

JASON BOURNE får snart brug for at åbne sin historie mere, eller i det mindste frigøre sig fra den lidt for faste form, hvis han skal håbe på at blive ligeså gammel som den anden J. B.

s