-
Forside

logo logo logo

 

 

 

CAPTAIN AMERICA:

A CIVIL WAR

★★★★★

Captain America-filmene hører slet ikke blandt de værste baseret på en tegneserie. Der er naturligvis grænser for hvor megen dybde, man kan forvente, men todimensionelle karakterer må klart være at foretrække fremfor endimensionelle ditto.

Joe og Anthony Russos seneste samarbejder undgår dog ikke at kede med en spilletid på næsten to en halv time. De visuelle effekter forekommer i bedste fald rutinerede, og mest bemærkelsesværdigt bliver synet af en forynget Robert Downey jr.. Selv i computeranimeret version har Downey jr. flere udtryk end Elizabeth Olsen, og selvom Chris Evans lægger ansigtet i mere alvorlige folder end hidtil, forekommer han ikke mere interessant.

Scarlett Johansson behøver bare at lufte sin forførende stemme for at fange vores opmærksomhed, og Anthony Mackie ser superfræk ud i sit stramme kostume.

Karakterskuespillere som William Hurt, Don Cheadle og Alfre Woodard har alle deres øjeblikke, men det alt dette talent ombord, må den undre, at man ikke udnytter deres kunnen mere. Vi ved jo fra andre film, hvad de kan præsterere, men denne gang skal de primært sælge billetter.

Marvel-filmene synes på rekordtid at være blevet så ensartede, at man så småt begynder at håbe, at disse kostbare sci fi-tegneserie-film ender som en saga blot.